Det här med uppdateringar i bloggen…

mars 31st, 2015 by tindra | Filed under Uncategorized.

…är inte min starka sida. ;)

Mycket har hänt sen sist. Lumi har vuxit upp från en liten busig luddig valp till en minst lika busig unghund som blir 11 månader på torsdag.a

Hon är en riktig virvelvind som hoppar och klättrar och springer överallt och som terroriserar Tindra, Enya och sina andra kompisar så fort hon får chansen. Hon är lättlärd och tycker bättre om lek som belöning än godis, vilket jag inte är van vid då både Tindra och Enya tycker precis tvärtom.e

Hon gillar att kampa och kommer med leksaker titt som tätt om hon tycker att det är för tråkigt inomhus. Ute bär hon på pinnar och snöklimpar eller annat hon hittar.

dc

En nackdel med hennes beteenden är dock hennes sätt vid hundmöten. Hon är väldigt intresserad av andra hundar men närmar sig dom på ett lite annorlunda sätt. Hon skäller och morrar för full hals även åt sina kompisar, tills hon kommit hela vägen fram (och då är hon superglad). Hon låter inte särskilt trevlig men det är på nåt sätt hennes sätt att ta kontakt. Jag hoppas dock att det är nåt som kommer att försvinna för det kan ju vara svårt för andra att tolka och jag själv blir lite stressad då jag jämför hennes beteende med Enya som är en väldigt osäker hund som kan  göra utfall om hon tycker att hundmötet är för läskigt.

Vi är anmälda till både rallylydnadskurs och agilitykurs denna vår, blir spännande att se hur hon kommer hantera det. :) Vi har ju tänkt testa på lite allt möjligt, även om agilityn är det vi kommer att satsa mest på.  Hon ska även ställas både inofficiellt (för träningens skull) och officiellt denna sommar. Det blir spännande!

Tindra rehabtränar för fullt då hon fått ont i ryggen. Hon opererade ena bakbenet för nåt år sedan och efter det har hon blivit ojämnt musklad i bakbenen vilket troligen gjort att hon felbelastat och spänt ryggen och därför nu fått ont. Hon går i vattentrask, använder benviktmanchetter, balanserar på balanskudde och pilatesboll m.m. Varje dag blir det flera pass. Förhoppningen är att hon ska kunna fortsätta med agilityn även på tävling, men det är bara att träna på och se hur det går.

Enya har lagt på hullet och räknas just nu enligt mig som normalviktig. Hon håller till och med på att bygga päls. Hon har fått börja använda klövjeväska och även hon får träna Tindras rehabträning, hon tycker det är kul och det skadar ju inte med lite extraträning. Hon och Lumi är som ler och långhalm inomhus, ute tycker hon ofta att Lumi är alldeles för vild och försöker att bara ignorera henne (vilket inte är lätt då Lumi hänger sig fast i Enyas päls hela tiden).

b

En annan förändring som skett den senaste tiden är att jag har börjat plugga till förskollärare på distans via LTU. Utbildningen är på 3,5 år. Just nu känns förvirringen total (jag gick ju ut gymnasiet 2007 så det är länge sen jag pluggade nåt som inte har med hundar att göra) men jag hoppas att jag kommer mer in i rutinerna med tiden. Det är heltidsstudier så just nu är jag extra mycket hemma med hundarna, även om jag är sådär lagom kul att umgås med när jag sitter och pluggar. ;)Lpfö98_10


Leave a Reply