Valparna snart 10 veckor

maj 30th, 2011 by tindra | Filed under Uncategorized.

På grund av problem med internet så har hemsidan och bloggen blivit väldigt dåligt uppdaterad. Förhoppningsvis kommer det att fungera bättre nu..

Valparna har nu blivit stora, imorgon blir dom hela 10 veckor.
Lilla Lyra har flyttat till Luleå där hon lever livet med sin matte Moa och hennes familj samt en liten Bichon/pudelblandis.
Resan till hennes nya hem har fungerat jättebra och hon sov nästan hela vägen.

Lycka och Vilja är däremot kvar ännu, men jag hoppas att dom får egna hem snart så att dom får starta sina nya liv.

När dom nu är så här stora har dom förstås väldigt tydliga personligheter.

Lycka är en väldigt framåt dam med mycket egen vilja och ibland lite för smart.. Hon har kommit på att när man lockar på henne så kan det betyda att hon måste gå in, vilket inte är populärt. Så det är halsband på som gäller så att man inte behöver krångla för att få fast henne. Koppel behövs dock inte.
Hon har varit på miljöträning, bland annat på Brukshundklubben vilket har fungerat jättebra.

Vilja är lite blygare när det gäller nya hundar, men går fram efter att ha kollat in dom en stund. Hon är väldigt lekfull och lyssnar väldigt bra. Hon behöver inget halsband ute, minsann, hon kommer som ett skott när man ropar – även om vi ska gå in.

Båda två lyssnar väldigt bra på sina namn och dom är väldigt duktiga när det kommer till rumsrenhetsträning. De få gånger det händer olyckor inomhus går dom nästan alltid på tidning.


Leave a Reply