Valparna är nu en vecka gamla

mars 29th, 2011 by tindra | Filed under Uncategorized.

Och dom bara växer! Helt sjukt vad snabbt det går!

Jag har gett dom varsitt tilltalsnamn för att det ska vara lättare när man pratar om dom.

Valp nr 1 (hon som inte kom ut via kejsarsnitt) kallas för Vilja, just för att hon tog sig ut själv! Hon ska heta Picture Perfect Sparkling Star i stamtavlan.

Valp nr 2 (en av tjejerna som kom ut med snitt och har en vit fläck i nacken, som Tindra) kallas för Lycka. Hon ska heta Picture Perfect Sparkling Rose i stamtavlan, just för att hon påminner om Tindra.

Valp nr 3 (den andra tjejen som kom ut med snitt och som har ett vitt band som inte går hela vägen runt nacken och som har vit fläck i pannan) kallas för Lyra. Hon ska heta Picture Perfect Sparkling Diamond i stamtavlan.

Skälet till att alla valparna heter Sparkling är för att en bit av Tindras namn ska finnas kvar i deras.

Som ni kanske märker så fattas det en.. Den lilla killen som kom ut som nummer 2 har tyvärr dött. Han blev bara närmare två dygn gammal. Veterinären tror att det kan ha något samband med att hans moderkaka var grön när han föddes, att det var nån sorts infektion. Denna lilla kille skulle ha kallats för Lucky.

Igår tog Vilja sig ut från valplådan igen. Jag fattar inte att hon redan kan det. Och Lycka försökte ställa sig idag. Gick förvånansvärt bra med tanke på att hon bara är en vecka gammal..

Pigga är dom i alla fall. Och det är ju skönt. Imorgon ska jag försöka lägga upp lite filmer så ni får se dom.

Nu ska jag äta middag innan jag och Enya ska iväg till torpet och träna lydnad!


Leave a Reply