Tindras valpar födda 22/3 2011

mars 23rd, 2011 by tindra | Filed under Uncategorized.

Nu är dom äntligen här! Efter ett smått panikartat dygn så föddes till slut 4 välmående valpar, en hane och tre tikar.

Pappa till valparna är snygge Moorwood Future Destiny ”Felix”.(Bilden är tagen från kennel Moorwood’s hemsida.)

Tindra hade en jättejobbig valpning. Men, det var väl för att förra valpningen var så himla lätt..

Hon hade så svaga krystvärkar så hon kunde inte få ut valparna på egen hand. Vi for till veterinären efter att hon hade haft förvärkar och krystvärkar i sammanlagt 21 timmar. Där röntgades hon för att se hur många valpar det var och vart dom låg. Sen fick hon värkstimulerande medel för att hon skulle kunna få mer intensiva krystvärkar. Hon fick ut en valp själv, men sen avstannade krystvärkarna igen. Andra valpen fick hon ut med mer värkstimulerande och en vet som drog i stackarn.. Men sen tog det stopp.

Krystvärkarna var slut och valparna kvar långt inne. Ett kejsarsnitt var enda lösningen för att få ut dom små. Jag och mamma fick sitta i väntrummet med dom två valparna som hade kommit ut medans vi väntade på Tindra och dom andra valparna. När valparna hade plockats ut så kom dom ut med dom till väntrummet så att vi kunde torka dom torra och hålla dom varma. Dom var hur pigga som helst, trots sövningen. Dom skrek för full hals och kravlade omkring i famnen. Dom verkade nästan piggare än de två första!

Sen fick vi vänta ett tag till innan vi fick komma in till Tindra som låg i en bädd på golvet. Tungan hängde ut och hon såg så tilltufsad ut. Men direkt när hon vaknade till så började hon att ta hand om valparna. Hon är verkligen superbra som mamma!

Trots att hon har ont efter operationen så tar hon så bra hand om valparna och ligger så snällt trots att dom trampar henne på magen.

Hon fick komma hem direkt och nu ligger hon i valplådan med småttingarna som hon knappt kan lämna ens för att gå ut och kissa.


Leave a Reply