Archive for april, 2011

10 april 2011

april 10th, 2011 by tindra | 1 Comment | Filed in Uncategorized

Idag har jag och Helena promenerat upp på Dundret med Enya och Aite. Tindra fick stanna hemma med valparna, något som hon inte var särskilt nöjd över. :P

Efter promenaden satte jag mig vid valplådan. Jisses vad snabbt det går! Nyss var valparna som små korvar och är ögonen öppna, dom kan gå, leka, morra och skälla. Och tänderna är på väg ut. Usch, snart är dom ”stora” valpar och ska flytta hemifrån.

Efter det var det bara att hoppa i duschen och sen gick jag, Helena och Linda till Alla tiders för att fika. Det var vi värda efter Dundretturen!

Idag har valparna blivit borstade för första gången. Inte för att det egentligen behövs, men för att vänja dom vid det. Det var inga som helst problem, hur snälla som helst.

På tisdag är dom hela tre veckor.

Nästa helg ska jag åka till Stockholm och Hundens Hus. Eftersom att vi inte ska ha med egna hundar den här gången så ska jag flyga dit. Men jag har redan ångest över att lämna valparna och hundarna. Men det ska nog gå bra. Är ju bara torsdag till måndag, men när dom är så här små så hinner det ju hända mycket på den tiden..

Nu ska jag äta lite kvällsfika och sen kolla lite tv. Om nu inte småttingarna vaknar förstås, då blir det att sitta där inne istället. :)

Det blev ett ganska bildlöst och tråkigt inlägg, men jag ska bättra mig! I promise! ;)

Vem som är vem…

april 2nd, 2011 by tindra | No Comments | Filed in Uncategorized

Här kommer bilder på valpisarna så ni får se vem som är vem.
Vilja:

Lycka:

Lyra:

Det är ganska stor skillnad på deras utseenden, som ni ser. :)
Valparnas öron står nu rakt ut på båda sidor och dom kan nu sitta upp. Dom kan gå på alla fyra med vingliga ben. :) Nu börjar dom bli mer som hundar.
I natt vaknade jag av att Lycka hade tagit sig ur valplådan igen och pep olyckligt eftersom att hennes systrar och Tindra låg i valplådan. När hon kom tillbaka in i lådan så vinglade hon direkt fram till mamma Tindra för att äta. Man blir hungrig av äventyr! ;)

Ikväll blir det dags för deras första kloklippning, det ska bli spännande.. Just nu så fastnar klorna i allting när dom är så små och vassa.
Det är kul att jämföra den här valpkullen med förra. Jag kollade igår i kalendern från 2008 och dom har kommit precis lika långt i utvecklingen. På exakt samma dygn började öronen stå ut och dom började resa sig på benen. Häftigt!

Nu vill Tindra gå ut, så det är väl bara att lyda! ;) Ikväll ska vi äta älgstek och dricka lite vin, gott!