Archive for mars, 2011

Film

mars 31st, 2011 by tindra | No Comments | Filed in Uncategorized

Valparna 27 mars Då var dom 5 dygn gamla.

Valparna idag, 31 mars Nu är dom 9 dygn.

Av någon anledning så får jag inte klippen att funka i bloggen. Men om ni högerklickar på länkarna ovan och väljer antingen öppna länk i nytt fönster eller öppna länk i ny flik så funkar det.

Idag har Tindra fått följa med på promenad runt Fjällnäs tillsammans med mig, Enya, Linda, Sisu och Ari för andra dagen i rad. Hon går på jättebra, men hon verkade inte lika pigg idag, tycker jag. Imorgon ska vi till veterinären och ta bort hennes stygn.

Valparna äter, sover och försöker resa sig. Dom är faktiskt riktigt duktiga på att stå, även om det bara är typ en halv sekund. :)

Imorgon ska jag försöka fota dom så att man ser vem som är vem av valparna. Så kolla in här då!

Valparna är nu en vecka gamla

mars 29th, 2011 by tindra | No Comments | Filed in Uncategorized

Och dom bara växer! Helt sjukt vad snabbt det går!

Jag har gett dom varsitt tilltalsnamn för att det ska vara lättare när man pratar om dom.

Valp nr 1 (hon som inte kom ut via kejsarsnitt) kallas för Vilja, just för att hon tog sig ut själv! Hon ska heta Picture Perfect Sparkling Star i stamtavlan.

Valp nr 2 (en av tjejerna som kom ut med snitt och har en vit fläck i nacken, som Tindra) kallas för Lycka. Hon ska heta Picture Perfect Sparkling Rose i stamtavlan, just för att hon påminner om Tindra.

Valp nr 3 (den andra tjejen som kom ut med snitt och som har ett vitt band som inte går hela vägen runt nacken och som har vit fläck i pannan) kallas för Lyra. Hon ska heta Picture Perfect Sparkling Diamond i stamtavlan.

Skälet till att alla valparna heter Sparkling är för att en bit av Tindras namn ska finnas kvar i deras.

Som ni kanske märker så fattas det en.. Den lilla killen som kom ut som nummer 2 har tyvärr dött. Han blev bara närmare två dygn gammal. Veterinären tror att det kan ha något samband med att hans moderkaka var grön när han föddes, att det var nån sorts infektion. Denna lilla kille skulle ha kallats för Lucky.

Igår tog Vilja sig ut från valplådan igen. Jag fattar inte att hon redan kan det. Och Lycka försökte ställa sig idag. Gick förvånansvärt bra med tanke på att hon bara är en vecka gammal..

Pigga är dom i alla fall. Och det är ju skönt. Imorgon ska jag försöka lägga upp lite filmer så ni får se dom.

Nu ska jag äta middag innan jag och Enya ska iväg till torpet och träna lydnad!

Tindras valpar födda 22/3 2011

mars 23rd, 2011 by tindra | No Comments | Filed in Uncategorized

Nu är dom äntligen här! Efter ett smått panikartat dygn så föddes till slut 4 välmående valpar, en hane och tre tikar.

Pappa till valparna är snygge Moorwood Future Destiny ”Felix”.(Bilden är tagen från kennel Moorwood’s hemsida.)

Tindra hade en jättejobbig valpning. Men, det var väl för att förra valpningen var så himla lätt..

Hon hade så svaga krystvärkar så hon kunde inte få ut valparna på egen hand. Vi for till veterinären efter att hon hade haft förvärkar och krystvärkar i sammanlagt 21 timmar. Där röntgades hon för att se hur många valpar det var och vart dom låg. Sen fick hon värkstimulerande medel för att hon skulle kunna få mer intensiva krystvärkar. Hon fick ut en valp själv, men sen avstannade krystvärkarna igen. Andra valpen fick hon ut med mer värkstimulerande och en vet som drog i stackarn.. Men sen tog det stopp.

Krystvärkarna var slut och valparna kvar långt inne. Ett kejsarsnitt var enda lösningen för att få ut dom små. Jag och mamma fick sitta i väntrummet med dom två valparna som hade kommit ut medans vi väntade på Tindra och dom andra valparna. När valparna hade plockats ut så kom dom ut med dom till väntrummet så att vi kunde torka dom torra och hålla dom varma. Dom var hur pigga som helst, trots sövningen. Dom skrek för full hals och kravlade omkring i famnen. Dom verkade nästan piggare än de två första!

Sen fick vi vänta ett tag till innan vi fick komma in till Tindra som låg i en bädd på golvet. Tungan hängde ut och hon såg så tilltufsad ut. Men direkt när hon vaknade till så började hon att ta hand om valparna. Hon är verkligen superbra som mamma!

Trots att hon har ont efter operationen så tar hon så bra hand om valparna och ligger så snällt trots att dom trampar henne på magen.

Hon fick komma hem direkt och nu ligger hon i valplådan med småttingarna som hon knappt kan lämna ens för att gå ut och kissa.

Nu verkar det vara nåt på gång..

mars 21st, 2011 by tindra | 1 Comment | Filed in Uncategorized

Tindra vandrar, bäddar och flåsar. Kommer det valpar snart tro..?

Tags: