Archive for the ‘Uncategorized’ Category

Det här med uppdateringar i bloggen…

mars 31st, 2015 by tindra | No Comments | Filed in Uncategorized

…är inte min starka sida. ;)

Mycket har hänt sen sist. Lumi har vuxit upp från en liten busig luddig valp till en minst lika busig unghund som blir 11 månader på torsdag.a

Hon är en riktig virvelvind som hoppar och klättrar och springer överallt och som terroriserar Tindra, Enya och sina andra kompisar så fort hon får chansen. Hon är lättlärd och tycker bättre om lek som belöning än godis, vilket jag inte är van vid då både Tindra och Enya tycker precis tvärtom.e

Hon gillar att kampa och kommer med leksaker titt som tätt om hon tycker att det är för tråkigt inomhus. Ute bär hon på pinnar och snöklimpar eller annat hon hittar.

dc

En nackdel med hennes beteenden är dock hennes sätt vid hundmöten. Hon är väldigt intresserad av andra hundar men närmar sig dom på ett lite annorlunda sätt. Hon skäller och morrar för full hals även åt sina kompisar, tills hon kommit hela vägen fram (och då är hon superglad). Hon låter inte särskilt trevlig men det är på nåt sätt hennes sätt att ta kontakt. Jag hoppas dock att det är nåt som kommer att försvinna för det kan ju vara svårt för andra att tolka och jag själv blir lite stressad då jag jämför hennes beteende med Enya som är en väldigt osäker hund som kan  göra utfall om hon tycker att hundmötet är för läskigt.

Vi är anmälda till både rallylydnadskurs och agilitykurs denna vår, blir spännande att se hur hon kommer hantera det. :) Vi har ju tänkt testa på lite allt möjligt, även om agilityn är det vi kommer att satsa mest på.  Hon ska även ställas både inofficiellt (för träningens skull) och officiellt denna sommar. Det blir spännande!

Tindra rehabtränar för fullt då hon fått ont i ryggen. Hon opererade ena bakbenet för nåt år sedan och efter det har hon blivit ojämnt musklad i bakbenen vilket troligen gjort att hon felbelastat och spänt ryggen och därför nu fått ont. Hon går i vattentrask, använder benviktmanchetter, balanserar på balanskudde och pilatesboll m.m. Varje dag blir det flera pass. Förhoppningen är att hon ska kunna fortsätta med agilityn även på tävling, men det är bara att träna på och se hur det går.

Enya har lagt på hullet och räknas just nu enligt mig som normalviktig. Hon håller till och med på att bygga päls. Hon har fått börja använda klövjeväska och även hon får träna Tindras rehabträning, hon tycker det är kul och det skadar ju inte med lite extraträning. Hon och Lumi är som ler och långhalm inomhus, ute tycker hon ofta att Lumi är alldeles för vild och försöker att bara ignorera henne (vilket inte är lätt då Lumi hänger sig fast i Enyas päls hela tiden).

b

En annan förändring som skett den senaste tiden är att jag har börjat plugga till förskollärare på distans via LTU. Utbildningen är på 3,5 år. Just nu känns förvirringen total (jag gick ju ut gymnasiet 2007 så det är länge sen jag pluggade nåt som inte har med hundar att göra) men jag hoppas att jag kommer mer in i rutinerna med tiden. Det är heltidsstudier så just nu är jag extra mycket hemma med hundarna, även om jag är sådär lagom kul att umgås med när jag sitter och pluggar. ;)Lpfö98_10

Välkommen Lumi!

juli 9th, 2014 by tindra | No Comments | Filed in Uncategorized

Förra helgen spenderades på Agilitytävling i Piteå tillsammans med Anna-Maria och hundarna. Resultaten efter helgen blev inte många för hundarna, men vi hade med oss två rosetter och en efterlängtad uppflyttningspinne hem!

Tindra tog ÄNLTIGEN sista pinnen i hoppklass II och får nu starta i klass III. Debuten i hopptrean får hon göra på hemmaplan denna helg, men med Evelina som handler. Jag jobbar tyvärr hela helgen. Det ska bli spännande att få höra hur det går. Anna-Lena gjorde riktiga kanonlopp på agilitytävlingen i Härnösand samma helg med Silja och har nu två pinnar i både hopp- och agilityklass II. Så jätteroligt!

När vi kom hem igen från Piteå så for jag direkt för att hämta det jag gått i flera veckor och väntat på. Min lilla Lumi! Hon är född 2:a maj och är en valp efter Nigma Corroboree ”Bree” och NO SE FI UCH Request Star Warrior ”Timmy” och heter Request Sweet Sensation i stamtavlan. Det ska bli spännande att se vad det blir av denna underbara lilla filur! lumi6v

 

 

Hemsidan igång igen

november 4th, 2012 by tindra | No Comments | Filed in Uncategorized

Hemsidan har inte fungerat på ett tag, men nu hoppas jag att allt funkar som vanligt.

Idag gick jag och Linda på promenad med Tindra, Enya och Bree. Tindra och Enya blir så glada när Bree är med. Vi gick runt Fjällnäs och Andra sidan och passade på att fota lite. Det var lite dåligt med ljus så det var svårt att få till bra bilder. Efter promenaden åkte jag till brukshundklubben för att hjälpa till att frakta agilityhinder till ridhuset där vi kommer att ha vår vinterträning. Jag kom dock några minuter sent så nästan allt var inlastat redan, men jag åkte med till ridklubben och hjälpte till att lasta in grejerna i alla fall.

Efter hinderflytten plockade jag ut pinnarna jag använder till slalomträning och tränade lite med Bree. Hon blir säkrare och bättre för varje träningstillfälle. Vi ska ha vår officiella agilitydebut snart, på Piteås ridhustävling 17-18:e november. Ska såklart tävla med Tindra och Enya också. Hoppas bara att Tindra inte börjar löpa så att hon är i höglöp när vi ska dit..

Enya och jag har börjat på klickerkurs, för att Enya ska få lite mattetid och kursmiljö och för att jag ska få lite inspiration. Det ska bli spännande att se hur det går med vår cirkuskonst som hon ska lära sig..

Jag har även fått roliga besked från Siljas matte. Silja har blivit HD/ED-röntgad med resultaten A/ua (0). Så himla roligt! Och hon går just nu i sin mammas och halvsysters fotspår och tränar agility. Några bilder från hennes träningspass finns nu på hennes egen sida, under fliken kull 2.

Nä nu ska jag gå och sova så jag orkar upp imorgon. God natt!

Inget internet

juni 2nd, 2011 by tindra | 3 Comments | Filed in Uncategorized

Just nu har jag inget internet (igen) hemma. Jag återkommer med uppdateringar så fort det har löst sig.

MVH
Anna

Valparna snart 10 veckor

maj 30th, 2011 by tindra | No Comments | Filed in Uncategorized

På grund av problem med internet så har hemsidan och bloggen blivit väldigt dåligt uppdaterad. Förhoppningsvis kommer det att fungera bättre nu..

Valparna har nu blivit stora, imorgon blir dom hela 10 veckor.
Lilla Lyra har flyttat till Luleå där hon lever livet med sin matte Moa och hennes familj samt en liten Bichon/pudelblandis.
Resan till hennes nya hem har fungerat jättebra och hon sov nästan hela vägen.

Lycka och Vilja är däremot kvar ännu, men jag hoppas att dom får egna hem snart så att dom får starta sina nya liv.

När dom nu är så här stora har dom förstås väldigt tydliga personligheter.

Lycka är en väldigt framåt dam med mycket egen vilja och ibland lite för smart.. Hon har kommit på att när man lockar på henne så kan det betyda att hon måste gå in, vilket inte är populärt. Så det är halsband på som gäller så att man inte behöver krångla för att få fast henne. Koppel behövs dock inte.
Hon har varit på miljöträning, bland annat på Brukshundklubben vilket har fungerat jättebra.

Vilja är lite blygare när det gäller nya hundar, men går fram efter att ha kollat in dom en stund. Hon är väldigt lekfull och lyssnar väldigt bra. Hon behöver inget halsband ute, minsann, hon kommer som ett skott när man ropar – även om vi ska gå in.

Båda två lyssnar väldigt bra på sina namn och dom är väldigt duktiga när det kommer till rumsrenhetsträning. De få gånger det händer olyckor inomhus går dom nästan alltid på tidning.

10 april 2011

april 10th, 2011 by tindra | 1 Comment | Filed in Uncategorized

Idag har jag och Helena promenerat upp på Dundret med Enya och Aite. Tindra fick stanna hemma med valparna, något som hon inte var särskilt nöjd över. :P

Efter promenaden satte jag mig vid valplådan. Jisses vad snabbt det går! Nyss var valparna som små korvar och är ögonen öppna, dom kan gå, leka, morra och skälla. Och tänderna är på väg ut. Usch, snart är dom ”stora” valpar och ska flytta hemifrån.

Efter det var det bara att hoppa i duschen och sen gick jag, Helena och Linda till Alla tiders för att fika. Det var vi värda efter Dundretturen!

Idag har valparna blivit borstade för första gången. Inte för att det egentligen behövs, men för att vänja dom vid det. Det var inga som helst problem, hur snälla som helst.

På tisdag är dom hela tre veckor.

Nästa helg ska jag åka till Stockholm och Hundens Hus. Eftersom att vi inte ska ha med egna hundar den här gången så ska jag flyga dit. Men jag har redan ångest över att lämna valparna och hundarna. Men det ska nog gå bra. Är ju bara torsdag till måndag, men när dom är så här små så hinner det ju hända mycket på den tiden..

Nu ska jag äta lite kvällsfika och sen kolla lite tv. Om nu inte småttingarna vaknar förstås, då blir det att sitta där inne istället. :)

Det blev ett ganska bildlöst och tråkigt inlägg, men jag ska bättra mig! I promise! ;)

Vem som är vem…

april 2nd, 2011 by tindra | No Comments | Filed in Uncategorized

Här kommer bilder på valpisarna så ni får se vem som är vem.
Vilja:

Lycka:

Lyra:

Det är ganska stor skillnad på deras utseenden, som ni ser. :)
Valparnas öron står nu rakt ut på båda sidor och dom kan nu sitta upp. Dom kan gå på alla fyra med vingliga ben. :) Nu börjar dom bli mer som hundar.
I natt vaknade jag av att Lycka hade tagit sig ur valplådan igen och pep olyckligt eftersom att hennes systrar och Tindra låg i valplådan. När hon kom tillbaka in i lådan så vinglade hon direkt fram till mamma Tindra för att äta. Man blir hungrig av äventyr! ;)

Ikväll blir det dags för deras första kloklippning, det ska bli spännande.. Just nu så fastnar klorna i allting när dom är så små och vassa.
Det är kul att jämföra den här valpkullen med förra. Jag kollade igår i kalendern från 2008 och dom har kommit precis lika långt i utvecklingen. På exakt samma dygn började öronen stå ut och dom började resa sig på benen. Häftigt!

Nu vill Tindra gå ut, så det är väl bara att lyda! ;) Ikväll ska vi äta älgstek och dricka lite vin, gott!

Film

mars 31st, 2011 by tindra | No Comments | Filed in Uncategorized

Valparna 27 mars Då var dom 5 dygn gamla.

Valparna idag, 31 mars Nu är dom 9 dygn.

Av någon anledning så får jag inte klippen att funka i bloggen. Men om ni högerklickar på länkarna ovan och väljer antingen öppna länk i nytt fönster eller öppna länk i ny flik så funkar det.

Idag har Tindra fått följa med på promenad runt Fjällnäs tillsammans med mig, Enya, Linda, Sisu och Ari för andra dagen i rad. Hon går på jättebra, men hon verkade inte lika pigg idag, tycker jag. Imorgon ska vi till veterinären och ta bort hennes stygn.

Valparna äter, sover och försöker resa sig. Dom är faktiskt riktigt duktiga på att stå, även om det bara är typ en halv sekund. :)

Imorgon ska jag försöka fota dom så att man ser vem som är vem av valparna. Så kolla in här då!

Valparna är nu en vecka gamla

mars 29th, 2011 by tindra | No Comments | Filed in Uncategorized

Och dom bara växer! Helt sjukt vad snabbt det går!

Jag har gett dom varsitt tilltalsnamn för att det ska vara lättare när man pratar om dom.

Valp nr 1 (hon som inte kom ut via kejsarsnitt) kallas för Vilja, just för att hon tog sig ut själv! Hon ska heta Picture Perfect Sparkling Star i stamtavlan.

Valp nr 2 (en av tjejerna som kom ut med snitt och har en vit fläck i nacken, som Tindra) kallas för Lycka. Hon ska heta Picture Perfect Sparkling Rose i stamtavlan, just för att hon påminner om Tindra.

Valp nr 3 (den andra tjejen som kom ut med snitt och som har ett vitt band som inte går hela vägen runt nacken och som har vit fläck i pannan) kallas för Lyra. Hon ska heta Picture Perfect Sparkling Diamond i stamtavlan.

Skälet till att alla valparna heter Sparkling är för att en bit av Tindras namn ska finnas kvar i deras.

Som ni kanske märker så fattas det en.. Den lilla killen som kom ut som nummer 2 har tyvärr dött. Han blev bara närmare två dygn gammal. Veterinären tror att det kan ha något samband med att hans moderkaka var grön när han föddes, att det var nån sorts infektion. Denna lilla kille skulle ha kallats för Lucky.

Igår tog Vilja sig ut från valplådan igen. Jag fattar inte att hon redan kan det. Och Lycka försökte ställa sig idag. Gick förvånansvärt bra med tanke på att hon bara är en vecka gammal..

Pigga är dom i alla fall. Och det är ju skönt. Imorgon ska jag försöka lägga upp lite filmer så ni får se dom.

Nu ska jag äta middag innan jag och Enya ska iväg till torpet och träna lydnad!

Tindras valpar födda 22/3 2011

mars 23rd, 2011 by tindra | No Comments | Filed in Uncategorized

Nu är dom äntligen här! Efter ett smått panikartat dygn så föddes till slut 4 välmående valpar, en hane och tre tikar.

Pappa till valparna är snygge Moorwood Future Destiny ”Felix”.(Bilden är tagen från kennel Moorwood’s hemsida.)

Tindra hade en jättejobbig valpning. Men, det var väl för att förra valpningen var så himla lätt..

Hon hade så svaga krystvärkar så hon kunde inte få ut valparna på egen hand. Vi for till veterinären efter att hon hade haft förvärkar och krystvärkar i sammanlagt 21 timmar. Där röntgades hon för att se hur många valpar det var och vart dom låg. Sen fick hon värkstimulerande medel för att hon skulle kunna få mer intensiva krystvärkar. Hon fick ut en valp själv, men sen avstannade krystvärkarna igen. Andra valpen fick hon ut med mer värkstimulerande och en vet som drog i stackarn.. Men sen tog det stopp.

Krystvärkarna var slut och valparna kvar långt inne. Ett kejsarsnitt var enda lösningen för att få ut dom små. Jag och mamma fick sitta i väntrummet med dom två valparna som hade kommit ut medans vi väntade på Tindra och dom andra valparna. När valparna hade plockats ut så kom dom ut med dom till väntrummet så att vi kunde torka dom torra och hålla dom varma. Dom var hur pigga som helst, trots sövningen. Dom skrek för full hals och kravlade omkring i famnen. Dom verkade nästan piggare än de två första!

Sen fick vi vänta ett tag till innan vi fick komma in till Tindra som låg i en bädd på golvet. Tungan hängde ut och hon såg så tilltufsad ut. Men direkt när hon vaknade till så började hon att ta hand om valparna. Hon är verkligen superbra som mamma!

Trots att hon har ont efter operationen så tar hon så bra hand om valparna och ligger så snällt trots att dom trampar henne på magen.

Hon fick komma hem direkt och nu ligger hon i valplådan med småttingarna som hon knappt kan lämna ens för att gå ut och kissa.